keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Chocolate chip cookies - Suklaahippukeksit

Löysin tuossa taannoin aivan ihanan leivontablogin, Suklaapandan keittiössä, jossa oli kaikkea ihanaa. Ensimmäisenä sieltä löysin suklaakeksit, joihin olen etsinyt ohjetta kauan. Joten ei auttanut muuta kuin kokeilla.


CHOCOLATE CHIP COOKIES
30 kpl
 
170 g voita, huoneenlämpöistä
1 4/5 dl fariinisokeria
3/5 dl sokeria
1 kananmuna, huoneenlämpöinen
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
2 dl (250g) karkeasti rouhittua suklaata (n. 45% kaakaota)
 
1. Ota voi ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön. Rouhi suklaa veitsellä karkeasti. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys kulhossa ja laita sivuun.
 
2. Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi, n. 5 minuuttia sähkövatkaimella.
 
3. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri, vatkaa matalalla teholla tasaiseksi taikinaksi.
 
4. Lisää kuivat ainekset (vehnäjauho, ruokasooda ja maissitärkkelys) a sekoita nopeasti taikinaksi, lisää myös rouhittu suklaa. Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
 
5. Vuoraa kaksi isoa uunipeltiä leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 C. Ota kahdella lusikalla pieniä palloja taikinasta ja aseta pellille. Jätä muutama sentti jokaisen palleron väliin. Älä litistä. (itse pyöritin käsissä taikinan palleroiksi.)
 
6. Paista uunin keskiosassa n. 8-10 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat aavistuksen verran väriä ja pinta ei enää kiillä niin paljon. Älä paista keksejä liian kauan, keksien pitää olla pehmeitä vielä kun otat ne uunista! Anna jäähtyä pellillä 2-3 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Tarjoile heti!
 
Ohje kopsattu täältä.
 



 
Hyviä tuli, suklaata oli runsaasti :)
 
Nämä keksit ja kylmä maito, täydellistä!
 

2 kommenttia: